Barbu menighet > Trosopplæring

Trosopplæring

her kan det stå litt om trosopplæring. Trosopplæring er viktig for kirkens fremtid!

Babysang

 

Menigheten er glade for å kunne invitere alle barn under 1 år til babysang.

Babysang er et sosialt møtepunkt for foreldre og barn. Vi synger sammen, lærer litt regler og avslutter hver samling med matpakkelunch. Babysang er ikke et sangkurs men et opplegg for alle som liker å synge for og med barna sine.

Vi samles på menighetshuset torsdag kl 11–12.30.

Datoer kommer etterhvert

Pris for hele semesteret er kr 100,–

Hvis du ønsker mer informasjon eller å bli med, ta kontakt med Vibeke Marie Tobiassen på epost: vibeke.tobiassen@agderkirken.no eller tlf 37013667 / 934 33 925

Dåpshilsen

 

Her i Barbu menighet deler vi ut en liten hilsen i forbindelse med barnas dåpsdag.

Vi har en stor gjeng med frivillige som går hjem til barna og leverer brevet på døra i forbindelse med 1, 2 og 3 års dåpsdagene.

4-åringer

4 års samlinger og utdeling av 4 års bok

Hver høst inviterer vi alle som blir 4 år dette året til 3 fine samlinger og en gudstjeneste med utdeling av 4 års boka. Boka er laget spesielt til de som er 4 år og kommer sammen med et arbeidshefte.

På samlingene i forkat vil vi leke, synge, høre ulike bibelhistorier, lage ting og kose oss.

Datoer og mer informasjon kommer som nyhet etterhvert.

6-åringer

 

6 års samlinger og utdeling av 6 års bok

Hver vår inviteres alle som blir 6 år dette året til 3 koselige samlinger og en gudstjeneste med utdeling av 6 års boka.

På samlingene går vi på oppdagelsesferd i kirken, leker, synger, jobber med ulike bibelhistorier, lager ting og spiser litt. 

Datoer og mer informasjon kommer som nyhet etterhvert.

1. og 2. klasse

 

Påskeverksted for 1. og 2. klasse 

Denne lørdagen skal vi bli enda bedre kjent med hvorfor vi feirer påske og komme i skikkelig påskestamning. Vi lager påskepynt, ser film om påsken, spiser boller og får en liten minikonsert av KM-Kluzz barnegospel. Alle som går i 1. og 2. klasse er hjertelig velkommen! Vi møtes på menighetshuset kl 14.30. dato kommer seinere.

For mer informasjon og påmelding, ta kontakt med Vibeke Marie Tobiassen på epost vibeke.tobiassen@agderkirken.no eller mobil 93433925

Tårnagenter (3.klasse)

 

Tårnagenthelg for 3. klasse 

En helg hver vår inviterer Barbu menighet alle 3. klassinger til å være Tårnagenter i kirken. Her kan du utforske kirken, Bibelen, tårnet og klokkene. Agentene vil i løpet av disse dagene måtte løse oppdrag og mysterier, du vil få en egen agentkode og på søndagen vil alle som kommer til kirken får vite hva agentene har funnet ut.
Alle agentene bor hjemme, men vil være sammen både lørdag (kl 14-19) og søndag (kl 09.30-13.00). 

Har du lyst å gå på symboljakt I kirken? Lurer du på hva slags mysterier du finner i Bibelen? Liker du agentmat? Vet du at det står noe utenpå alle landets kirkeklokker? Over hele landet er det agenter i de fleste kirker. Kanskje blir vi 10 000 Tårnagenter til sammen. Vi håper at du har lyst å være en av dem! Det koster ingen ting å delta.

Vi ønsker å legge forholdene til rette for at alle skal få mulighet til å delta i menighetens trosopplæringstilbud. Dersom ditt barn har behov for tilrettelegging, blir vi glad hvis du tar kontakt med oss så tidlig som mulig. Kontakt Vibeke Marie Tobiassen epost vibeke.tobiassen@agderkirken.no eller mon 93433925

Barnefestival (9.åringer)

4. klasse invieters spesielt på Barnefestivalen 

Hver vår arrangerer Agder KFUK-KFUM barnefestival og vi i Barbu inviterer dere som går i 4. klasse til å være med. I år arrangeres barnefestivalen på Birkenlund skole. Her blir det masse artig og variert program. Der blir show, dans, sovesal, pizza, spill, forkynnelse og mange ulike aktivitetsgrupper du kan velg i mellom. 

Her fra Barbu kommer vi til å ha med noen ungdomsledere som har spesielt ansvar for der i 4. klasse.

 

Dette er en del av vår trosopplæring i Barbu menighet.

Lys Våken (5.klasse)

Lys våken for 5. klassinger

Hvert år inviterer vi 5. klassingene i Barbu til å være med på LYSVÅKEN. Dette er et arrangement som går fra lørdag til søndag og foregår i Barbu kirke.
Vi skal være sammen om oppdagelser ute og inne, opplæring og aktiviteter, spising og underholdning, gudstjeneste og korsang. Og så skal vi OVERNATTE I KIRKA!

LYSVÅKEN betyr ikke at vi skal være våkne hele natta, men være våkne og lære mer om oss selv, om hverandre, om kirka og om Gud. LYSVÅKEN foregår i mange av våre kirker rundt om i landet som regel i den første adventshelga som jo markerer starten på et nytt kirkeår, derfor er det også en NYTTÅRSFEST.
 

LYSVÅKEN 2019 
blir arrangert I BARBU KIRKE FRA LØRDAG 23. TIL SØNDAG 24. NOVEMBER - altså helga før første Adventshelg
Mer informasjon kommer midt i november. Vi sender ut brev med ivitasjon til alle registrerte medlemmer / tilhørende i Den norske Kirke, men ønsker selvsagt alle 5. klassinger velkommen.
Håper vi sees på en spennende før-adventshelg!

Vi ønsker å legge forholdene til rette for at alle skal få mulighet til å delta i menighetens trosooplæringstiltak. Dersom ditt barn trenger tilrettelegging, blir vi glad om du tar kontakt med oss så tidlig som mulig.

MILK (MinILederKurs)

MILK-kurs

Barbu menighet tilbyr Mini-Leder-Kurs. MILK er et tilbud til ungdommer i alderen 15-16 år. Dette passer for ungdommer som er nysgjerrige, vil ta ansvar og har omsorg for andre rundt seg.

MILK er et fellesskap som kan by på mye artig og mange spennende utfordringer.

Kurset består av 5 samlinger i løpet av året, i tillegg til praksis. Nytt av året er at deltakerne skal være medledere på konfirmantleiren for årets konfirmanter. 

Etter fullført kurs, får deltakerne et Kurs-bevis som kan brukes i forbindelse med jobbsøking.

 

Er dette noe for deg eller kjenner du noen som dette kunne passe for? Ta da kontakt med Ingrid på 90972190.

LIV Basic (Ledere i Vekst)

LEDERE I VEKST BASIC AGDER 2018 

 

Vi i Barbu menighet skal samarbeide med Agder krets KFUK-KFUM om et utrolig spennende opplegg! 

 

Ledere i vekst Basic er et ettårig ledertreningskurs for deg mellom 16 og 19 år, som allerede er eller vil bli leder i kristent barne- og ungdomsarbeid. På Ledere i vekst Basic blir du utrustet til å bygge og lede åpne og trygge fellesskap der unge mennesker får delta og har innflytelse.

 

For mer informasjon:

www.kfuk-kfum.no/kalender/ledere-i-vekst-basic-agder-2018

 

Er du interessert? Ta kontakt med 

menighetskontoret på tlf. 370 13 460